SUA sau UE ?

Lupta anticorupţie a fost utilizată frecvent în lupta politică, cel mai recent şi răsunător exemplu este al lui Xi Jinping, preşedintele Chinei, care şi-a lichidat adversarii politici utilizând arma anticorupției.
Și în România se utilizează justiția ca armă politică, folosindu-se ca pretext lupta anticorupție, numai că la noi lucrurile sunt mai complicate, deoarece taberele care se luptă sunt la fel de corupte, iar peste lupta internă se suprapune lupta dintre marile puteri. Se poate observa ușor că rivalitatea dintre UE și SUA este în creștere și se prefigurează două mari tabere: SUA, Marea Britanie, Israel Canada, Australia, Japonia, musulmanii suniți, plus sateliți, versus UE, Rusia, China, Turcia, musulmanii șiiți, plus sateliții. Este interesantă poziția țărilor est-europene, care se pare că au ales SUA.
Pentru România va veni clipa când va trebui să aleagă SUA sau UE. Taberele din România nu sunt clar conturate, în fiecare tabără există partizani ai SUA , respectiv ai UE. Totuși, pentru a simplifica, se pare că PSD-ul va alege SUA și opoziția UE. Până la urmă cele care vor înclina balanța vor fi instituțiile de forță. Presupun că până la urmă vor câștiga partizanii SUA și asta se va vedea în lunile următoare, când România își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.