Întâlnire la Sucevița

– Tovarăși –începu Dracnea, rotindu-și privirea asupra liderilor partidului – nu-i bine, nu merge treaba, dăm înapoi ca racul…
– Nu așa spunea tovarășul Lenin, – interveni un baron local – un pas înainte și doi înapoi?
– Mama voastră de bagabonți, nu suntem în capitalism? Voi o țineți langa cu tovarășul Lenin. Nu pot să mai ies în Europa. Toată lumea râde de noi. Nici nu știu ce-i de făcut, m-am consultat cu consilierii mei și nici ei nu înțeleg ce se întâmplă. Am recitit Capitalul, Manifestul, dar nu scrie nimic, am fost la vrăjitoare, mi-a dat în bobi, mi-a ghicit în cafea, până ce-a început să-mi palpite inima de la atâtea cafele și-am făcut un atac de panică când mi-a pomenit de DNA. Știe toată lumea că am fost educat în spirit științific, revoluționar, dar când am văzut că am ajuns să ne arestăm între noi, am dat în misticism, cred că și-a băgat dracul coada și am cerut consilierilor mei să-mi aducă de undeva, din pustie, un om sfânt să mă sfătuiesc cu el. Le-a fost lene să caute și mi-au adus un sirian, un refugiat care voia să mă treacă la islamism.
– N-ar fi bine să trecem la islamism, șefu? – întrebă un baron local din Ardeal.
– De ce?
– Să avem și noi mai multe neveste.
– N-aveți atâtea amante, ce vă mai trebuie neveste?
– Să intrăm în legalitate, șefu, tot timpul trebuie să ne ferim de presă, de neveste.
– Numai la voi vă este gândul, noi aicea vorbim despre țară. Până la urmă, un prieten mi-a găsit un om sfânt, m-am consultat cu el și vreau să vă spun la ce concluzii am ajuns. Trebuie să respectăm poruncile.
– Ale lui Lenin?
– Ei, ale lui Lenin! Ale Domnului.
– Șefu, le-am citit – interveni un lider de partid important – nu le putem respecta! Hai, să zicem, poate pe primele, dar începând cu porunca a șaptea…să nu preacurvești…nu se poate, șefu…iar dacă vorbim de a opta, să nu furi…este imposibil, să ne lăsăm de politică? Să vină iarăși Coposu și cu Câmpeanu să vândă țara?
– Gata cu prostiile voastre, ne întâlnim săptămâna viitoare cu liderii partidului din țară, dar de data asta nu ne mai întâlnim prin crâșme și bodegi, ne întâlnim la mănăstire, la Sucevița. Poate ne ajută Domnul cu programul de guvernare.

 

 

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Partidul e-n toate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.