Civilizația a apărut în Eden

Oamenii de știință, în ciuda voinței lor, atunci când cercetează originea omului și a civilizației, se apropie tot mai mult de Grădina Edenului. Astfel s-a întâmplat cu descoperirea templelor de la Gobekli Tepe, care se găsesc în sudul Turciei, la marginea Grădinii Edenului. Construcțiile și artefactele de la Gobekli Tepe au bulversat comunitatea istoricilor și arheologilor întrucât cele mai vechi au fost datate 10000 î.d.H., adică au fost construite cu 7000 de ani înaintea piramidelor egiptene și cu 6000 ani înainte de Stonehenge. Au fost considerate temple deoarece nu s-au găsit urme de locuire.
eden-of-the-garden-location2

801-01

gobekli-tepe-illustration

Eu cred că  templele au fost ridicate după alungarea din Rai de către urmașii cuplului primordial și reprezintă Grădina Edenului. Cei doi stâlpi gigantici în formă de T din mijlocul cercurilor concentrice îi reprezintă pe Adam și pe Eva. Este interesant că templele, după un timp, erau îngropate și apoi erau reconstituite altele după același tipar. În felul acesta, probabil, celebrau pierderea Grădinii Edenului.

În Gobekli Tepe s-a descoperit o plăcuță în care se pare că este reprezentat mitul biblic cu amăgirea Evei de către șarpe. În stânga este șarpele, în centru pomul vieții, iar în dreapta femeia. Plăcuța ar putea constitui primul exemplu de scriere ideografică.

gobeklitreesnakeeagle

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în România o(cultă), Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s