Tineri și pensionari.

Zilele acestea, tinerii cu IQ de peste 110, cum scria un jurnalist care a copiat la bacalaureat, supărați peste măsură că niște concetățeni protestează  și ei într-o altă piață, au scris înainte să gândească tot felul de aberații pe internet. Cășunându-li-se pe concetățenii lor care au ieșit la pensie, au început o miștocăreală penibilă, susținând ba că sunt știrbi, ba că sunt săraci, că sunt proști, că-și vând votul pe nimic, etc. Este adevărat că pensionarii sunt săraci, însă acest lucru se datorează politicienilor care au condus această țară și mai ales politicienilor de dreapta, care voiau chiar să  mai taie  pensiile.
În România, bărbații ies la pensie la 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, iar speranța de viață este de 68,5 (la bărbați). Prin urmare, 10 ani de cotizare acoperă un an de pensie.
68,5-65=3,5(în medie un bărbat ia pensie 3,5 ani) 35:3,5=10 (un an de pensie este acoperit de 10 ani de cotizare)
Să luăm un caz concret: un fluturaș de salariu al unui contribuabil la fondul de pensie.

p1200889

Presupunând, pentru simplificarea calculelor, că acesta ar fi salariul mediu obținut în toți cei 35 de ani de cotizare rezultă  431x12x10/12=4310lei pe lună

Dacă am calcula și dobânzile corespunzătoare, v-ați speria, stimați tineri inteligenți, ce pensii mari ar trebui să primească pensionarii.

Datorită sistemului pervers, acest om, în condițiile de mai sus, primește 4310/3131=1,3puncte

1.3×917=1192.1 lei

Dar tinerii noștri cu IQ peste 110, în loc să-și sprijine părinții să primească ceea ce li se cuvine, iau partea opresorului, căruia nu-i este greu să-i manipuleze. Ceea ce ne conduce la ideea că au IQ-ul de 94, atât cât are și poporul, numai că au învățat mai puțin în școală.

 

Anunțuri

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tineri și pensionari.

  1. concurs 7a zice:

    Ei, na acuma! Astia nu sunt tinerii nostri. Astia au fost adusi si platiti bine, ca sa ii de lui Johannis „pohta ce-a pohtit”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s