Corupțiada

Principalul motiv pentru care Victor Ponta a fost dat jos de la putere a fost că și-a adus aminte că PSD-ul este un partid social democrat și a pedalat pe componenta socială, a mărit salariile, pensiile, bursele, a pus în aplicare hotărârile judecătorești obținute de diverse sindicate în litigiile de muncă cu statul român. Acest lucru a fost inacceptabil pentru unele multinaționale și pentru mulți capitaliști români care trăiesc pe seama bugetului de stat. Nu întâmplător, principala sarcină asumată și neefectuată de guvernul Cioloș a fost noua lege a salarizării. Același este principalul motiv pentru care demonstranții vor să dea jos guvernul Grindeanu, pe care, desigur, îl împachetează într-un ambalaj la modă, pro european, adică în lupta anticorupție.
Liderii UE nu au învățat nimic din lecțiile trecutului și au trecut pe neobservate de la promisiunile Europei sociale la o Europă a multinaționalelor, pulverizând industriile naționale ale statelor europene periferice și clasa mijlocie, provocând o gravă polarizare socială. Susținând corporatismul și încercând să construiască o societate după chipul și asemănarea multinaționalelor, se alunecă inevitabil spre fascism și dictatură. Cei care au navigat pe Facebook în ultima perioadă au sesizat desigur dezgustătoarea violență și mitocănie a susținătorilor Partidului securității. Evident că Partidul securității este la fel de corupt (dacă nu cumva și mai corupt), ca și PSD-ul și din așa zisa luptă anticorupție poate rezulta o perioadă de anarhie, care să conducă la dictatură sau chiar mai rău. Clasa politică și instituțiile statului trebuie să înțeleagă că traversăm o perioadă periculoasă, UE se poate dezmembra sau reconfigura, iar Statele Unite strâng relațiile cu Rusia. Cum ne vom poziționa noi în această situație și cum vom supraviețui tăvălugului istoriei?

Anunțuri

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s