Generații și generații

În anii 90, când noi manifestam împotriva FSN-ului, părintele PSD-ului și PNL-ului actual, doream să-i aducem la putere pe Corneliu Coposu, Radu Câmpeanu, Sergiu Cunescu, pe foștii deținuți politici, partidele istorice și doream democrație, libertatea cuvântului, o presă și o televiziune liberă. După mai bine de un sfert de veac, tinerii radicalizați și manipulați de forțe oculte vor să înlăture guvernul PSD rezultat prin alegeri libere și să aducă la putere Partidul securității, care nu se poate împăca cu ideea că a pierdut alegerile. Pretextul este reprezentat de proiectul de lege prin care se dorește grațierea unor categorii de deținuți. Protestatarii acuză guvernul și PSD-ul că dorește să elibereze corupții din închisoare. Gândirea revoluționară este o gândire maniheistă fără nuanțe, în care lumea este împărțită în buni și răi. Așa am făcut și noi, considerându-i mai buni decât erau pe reprezentanții opoziției politice și diabolici pe Ion Iliescu și pe emanații din 89. Totuși, ce diferență între Corneliu Coposu, Radu Câmpeanu, Sergiu Cunescu, idolii noștri și Klaus Iohannis, Traian Băsescu, Blaga, Boc, idolii generației actuale. Bine fac tinerii dacă luptă împotriva corupției, dar ne întrebăm de ce nu luptă și împotriva Partidului securității, care este la fel de corupt? De ce nu s-au scandalizat când Emil Boc a modificat prin ordonanță de urgență codul penal? De ce militează pentru închiderea unor posturi de televiziune când există telecomandă? De ce pe internet jignesc și vor să pună pumnul în gură preopinenților? Ce filozofie îi animă și ce fel de societate vor să construiască? Vor dictatură? Cu riscul de a greși, noi credem că în spatele acestor demonstrații stau și forțe externe care nu sunt străine de schimbările care au loc în lume și care reașează plăcile tectonice ale politicii mondiale. Similitudinile dintre evenimentele în urma cărora a căzut guvernul Ponta și evenimentele actuale ne dau de gândit. Partidul securității pare a fi sprijinit de UE, iar PSD-ul de SUA și RUSIA. Tranșeele care se cască între UE pe de o parte și SUA și Rusia, care doresc dizolvarea UE, pot conduce la dezmembrarea României.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Partidul e-n toate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.