Viitorul a început mai demult

Leadership-ul statului român nu pare a înțelege evenimentele actuale și cu atât mai puțin evoluțiile politice viitoare. Noul președinte american, Donald Trump, a enunțat deja principiile politicii externe americane sub administrația sa, care indică o politică conservatoare anti–globalizare și o reîntoarcere la valorile americane tradiționale.
În esență, supremația americană poate fi amenințată de Europa unită și de China. Statele Unite au făcut tot ce au putut pentru subminarea Uniunii Europene, restul a făcut Bruxelles-ul și statele uniunii. Relațiile dintre SUA și Rusia se vor îmbunătăți deoarece ambele sunt amenințate de China, care deja se uită cu lăcomie la Manciuria și chiar la Siberia. Aliindu-se cu Rusia, SUA va ține sub control Europa și China, dar și Orientul Apropiat. Prin urmare, influența Rusiei în Europa de Est va crește. Ce va face România, în ce direcție se va îndrepta? Nu știm. Se pare, dacă privim evenimentele recente, că președintele Iohanis și Partidul Securității se uită mai ales spre Bruxelles, iar PSD-ul spre SUA și Rusia. În aceste condiții, nu ar fi exclus ca UE să privească din ce în ce mai binevoitor spre China. UE, pentru a se salva, va promova un superstat federal. Deoarece în referendumuri națiunile votează împotrivă, UE va promova o politică din ce în ce mai autoritară, prin care elitele vor hotărî destinele statelor europene. Evenimentele din seara aceasta sunt de rău augur și prevestesc tot ce poate fi mai rău, datorită faptului că luptele interne se suprapun peste reașezarea polilor de putere de pe plan internațional. Se întâmplă tot felul de coincidențe ciudate. Ce bine seamănă evenimentele din seara aceasta cu cele din 2015, când a căzut guvernul Ponta! N-au schimbat nimic, ce proști ne cred!

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.