Securitatea partidului și partidul securității

După evenimentele din 1989, partidul n-a dispărut și nici securitatea,  justiția, miliția și celelalte instituții ale statului comunist. Cunosc pe cineva care, la șase luni de la evenimente, plătea regulat cotizația la partid. Instituțiile statului comunist s-au cosmetizat, s-au schimbat din punct de vedere formal, dar năravurile, obiceiurile, mentalitățile și modul de acțiune au rămas. În România au fost puțini comuniști, cei mai mulți au fost oportuniști, care s-au înscris în partid și au ocupat funcții în instituțiile statului comunist pentru privilegii, putere și bani.  Fiind profund corupți în urma exercitării abuzive a puterii o perioadă îndelungată în structurile statului comunist, au imprimat aceleași  trăsături instituțiilor așa-zisului stat democrat. Principalul pericol la exercitarea în continuare a puterii îl constituiau partidele istorice reînființate, PNȚCD și PNL, astfel încât securitatea a fost însărcinată cu lichidarea lor. După lichidarea  PNȚCD-ului, a fost preluat PNL-ul cu scopul de a se forma două partide, unul de stânga PSD-ul și unul de dreapta PNL-ul, conduse de oameni ai fostei puteri comuniste. În esență, s-a ajuns la situația în care PSD-ul este dominat în principal de membrii fostului partid comunist, iar PNL-ul este dominat în principal de fosta securitate (și de actuala), după cum a intuit Corneliu Coposu cu ani în urmă : ”Blestemul României va fi ca peste 20-25 de ani să fie condusă de același FSN și pe stânga și pe dreapta eșichierului politic”.
Dar cum două săbii într-o teacă nu încap, conform mentalității totalitare a corifeilor celor două partide, asistăm la desfășurarea războiului tuturor împotriva tuturor, dus cu mijloace mafiote specifice, cu ajutorul instituțiilor statului abuziv. Se luptă, așadar, securitatea partidului cu partidul securității.

Anunțuri

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Partidul e-n toate, Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s