Dacă tăcea, filosof rămânea

Ministrul Educației Mircea Dumitru, dacă tăcea, filosof rămânea. Din păcate a vorbit fără să gândească, dovedind că nu cunoaște domeniul pe care îl păstorește și nu este capabil să pună un diagnostic corect bolilor de care suferă învățământul românesc. Recent, domnul ministru spunea: “Pregătirea actuală a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar este precară, fiind nevoie de introducerea unor noi module de formare a viitorilor dascăli, pentru a avea un sistem educațional de calitate în România”.
Păi, domnule ministru, niciodată profesorii români din preuniversitar n-au fost mai titrați decât acum, fiecare al doilea profesor are un masterat, dacă nu două. Cunosc licee care au mai mulți doctori decât aveau pe vremea răposatului facultățile. De pildă, la un liceu dintr-un oraș de provincie, la catedra de istorie, din patru profesori trei au doctoratul și rare sunt catedrele care nu au un doctor sau mai mulți. Profesorii au kilograme de diplome și adeverințe de la multitudinea de cursuri pe care le-au absolvit și, după cum poate observa oricine, învățământul nu merge bine. Eu cred că nu mai aveți studenți și vreți să-i aduceți pe profesori la facultate, că pe elevi nu-i mai puteți amăgi.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Partidul e-n toate, Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dacă tăcea, filosof rămânea

  1. Mihaela Mihai zice:

    Punctul pe i !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s