Scrierea a apărut în Eden

Este dificil de dat un răspuns la întrebarea : Unde și când a apărut scrierea? Majoritatea istoricilor ar răspunde Sumer (Mesopotamia), undeva în prima jumătate a mileniului al IV-lea. În ultimul timp, unii istorici susțin că scrierea a apărut în sud estul Europei, undeva pe la 5500-6000 î.d.H, pe un teritoriu care se suprapune parțial peste Serbia, Croația, Bulgaria și România și au numit-o scrierea veche europeană sau scrierea dunăreană. Evident că această scriere este o scriere pictografică sau ideografică. Majoritatea scrierilor care aspiră la titlul de cea mai veche scriere din lume au multe pictograme sau ideograme asemănătoare sau chiar identice.

gobeklitreesnakeeagle

Gobekli Tepe, Turcia(mileniul X î.d.H)

scrierea Turdaş-Vinca1

Scrierea veche europeană(5000-5500î.d.H)

 

piatra scrisa

piatra scrisa 1

Pietrele scrise de pe muntele Goia (5000-6000 î.d.H)

tablitele-de-la-tartaria2

 

Tăblițele de la Tărtăria (5000-6000 î.d.H)

placuta de lemn de la Dipsilo

tablita de lut cu scriere precuneiforma Uruk-3300 a. Chr

Uruk (3300 î.d.H)

Picture8

China, cultura Banpo (4000 î.d.H)

Ele par a proveni dintr-o protoscriere mai veche. Unde ar fi putut apărea această protoscriere și când? În ceea ce privește locul se poate observa că Marea Neagră pare a fi un loc geometric în raport cu civilizațiile care au inventat scrierile cu pretenții la primordialitate.
În ceea ce privește timpul, tocmai am citit o ipoteză ce pare să se confirme. Doi geofizicieni americani susțin că potopul biblic s-ar putea să se fi produs în Marea Neagră care, inițial, ar fi fost un lac cu apă dulce aflat sub nivelul mării. Lacul ar fi fost despărțit de Marea Marmara și Marea Mediterană printr-un istm care s-a rupt ca urmare a topirii ghețarilor de la sfârșitul Epocii Glaciare, pe la anii 6500 î.d.H, iar Marea Mediterană s-ar fi scurs în lac formând Marea Neagră. Pe malul lacului s-ar fi aflat și Grădina Edenului, conform Genezei: “Și din Eden ieșea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărțea în patru brațe. Numele unuia era Fison. Acesta înconjura toată țara Havila, în care se afla aur. Aurul din țara aceea este bun; tot acolo se găsește bdeliu și piatră de onix. Numele râului al doilea este Gihon. Acesta înconjoară toată țara Cuș. Numele râului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fața Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul”.

3

Propun următoarea ipoteză: Protoscrierea din care se trag majoritatea scrierilor moderne a apărut în zona denumită în Biblie Eden și care a fost acoperită de Marea Neagră în perioada potopului, aproximativ pe la 6500 î.d.H.

Anunțuri

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în România o(cultă) și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s