România între Scila și Caribda.

Evenimentele de pe scena internațională, dar și politica dâmbovițeană din ultimii ani se explică prin lupta împotriva hegemoniei americane. Principalii contestatari ai hegemoniei americane sunt Rusia, China, Germania și aliații săi din Uniunea Europeană precum și țările și mișcările fundamentaliste islamice. Ceea ce a dezechilibrat balanța de putere au fost aspirațiile hegemonice ale Germaniei și apropierea de Rusia. Germania știe că numai alături de Rusia poate deveni o putere globală și ar putea înlocui hegemonia americană. Acest lucru l-au înțeles și americanii, alianța dintre tehnologia germană resursele și puterea militară a Rusiei i-ar transforma într-o putere regională. Din acest motiv au contraatacat în Ucraina și în Europa de Est, încercând să creeze un coridor sanitar între Germania și Rusia, care s-ar întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră și ar cuprinde Polonia, Ucraina, România și țările baltice. Au contraatacat în Orientul apropiat, înființând și sprijinind mișcări teroriste care pun în pericol aliatul tradițional Siria și flancul sudic al Rusiei. De asemenea, prin intermediul Turciei au inundat Europa de Vest cu emigranți producând serioase probleme Germaniei. Se resetează scena politică internațională, Organizația Națiunilor Unite dar și NATO există numai pe hârtie. Cum s-a poziționat România în raport cu schimbările de pe eșichierul politic internațional?
După evenimentele din 1989, România a pendulat între Uniunea Sovietică, Statele Unite și Europa Occidentală. Până la urmă a intrat în UE și în NATO cu sprijin american. Datorită faptului că UE solicita reforme incompatibile cu bolșevicii români care mimau democrația și statul de drept, aceștia din urmă au trecut cu arme și bagaje de partea americanilor, stârnind mânia Germaniei, care nu a permis intrarea României în Spațiul Schengen. În dorința de a-și întări influența în România, americanii au sprijinit regimul Băsescu și au acționat prin intermediul DNA, selectiv, împotriva adversarilor politici ai lui Traian Băsescu, promotorul axei SUA-Marea Britanie-România.
Evenimentele politice din ultimul timp se înscriu în aceeași paradigmă. Se duce o luptă crâncenă pentru putere. Se încearcă debarcarea guvernului Ponta și aducerea la putere a unui guvern apropiat de familia politică a lui Traian Băsescu, iar pentru aceasta se vor utiliza, dacă va fi nevoie, chiar și lupte de stradă. Din acest motiv a demisionat Ponta.
România a mai trecut prin pericole asemănătoare și prin pendularea inteligentă între marile puteri a scăpat uneori cu față curată. Din păcate elita politică a României este de slabă calitate.
Uneori mă gândesc ce ar spune părinții noștri care i-au așteptat pe americani vreme de cinzeci de ani dacă ar vedea că aceștia, când au venit, s-au aliat cu bolșevicii lui Băsescu. Ar mai muri odată.
Totuși, alianța cu SUA este pentru România firească, deoarece o alianță germano-rusă ar fi periculoasă pentru interesele pe termen lung ale statului român, dar este riscantă pentru că va dura atât timp cât vor dura interesele americanilor. Iar după aceea vom fi înconjurați de adversari.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s