Invazia

imgrn_91071800Privind „hoardele” nesfârșite de refugiați care traversează Europa de la sud la nord mi-am amintit de popoarele migratoare și căderea Imperiului Roman de Apus. Este o mare similitudine între cele două evenimente, chiar dacă sunt despărțite de peste 1500 de ani.
Europa prosperă atrage ca un magnet mulțimi imense de emigranți și refugiați, care pot fi cu ușurință asimilate cu triburile și popoarele migratoare care voiau să profite de bogățiile Imperiului Roman.
Fiind minat din interior de prăbușirea sistemului de valori și a vechilor credințe, de ascensiunea creștinismului, scăderea natalității etc, Imperiul Roman de Apus s-a prăbușit în anul 476 d.H., când ultimul împărat Romulus Augustulus a fost înlăturat de căpetenia mercenarilor germani, Odoacru. Pe ruinele Imperiului Roman, în occident s-au format regatele barbare din care au derivat statele actuale.
Evenimente similare par a se desfășura în Uniunea Europeană: prăbușirea sistemului de valori, decreștinarea și înlocuirea moralei creștine cu corectitudinea politică, modificarea structurii etnice a populației prin scăderea natalității națiunilor europene, emigrație și natalitatea debordantă a alogenilor.
Sigur, Europa nu-și poate permite să nu asigure azil refugiaților din țările aflate în războaiele pe care Occidentul le-a provocat sau încurajat și nici nu este capabilă să asimileze milioanele de emigranți și refugiați de religie musulmană, astfel încât este de așteptat ca procentul populației de religie musulmană să crească continuu. Pe de altă parte, populația musulmană va fi o populație tânără și combativă, care, la un moment dat, ar putea prelua puterea în unele dintre țările occidentale, astfel încât nu ar fi de mirare să vedem un califat în mijlocul Europei. De fapt, acest tipar s-a manifestat tot timpul de-a lungul istoriei.

Reclame

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Invazia

  1. Cu mentiunea ca , Imperiul Roman s-a prabusit natural , fara interventii in acest scop . Pe cand astazi , cineva a avut un plan de a ,ne dezbina , a distruge familia , a fi toleranti cu minoritatile , a scoate oamenii din biserici , a ne manipula impotriva credintei crestine ,a ne ataca valorile …de a decrebiliza institutiile statului ,. Si acest milion , poate doua trei milioane de refugiati , asa prin telepatie s-au hotarat sa vina in Europa , luand prin surprindere pe toata lumea . Si pe servicii ? Si cu ce scop ? De ce acum si nu anul trecut ?

    • mihaela, daca nu stii sa iti raspunzi singura la cele 3 intrebari, sau macar 2 din 3 (pentru ca ma consider o fire toleranta), se presupune ca subiectul iti cam depaseste capacitatile de procesare. Refugatii fug de saracie crunta si/sau genocid, dar aparent prin setul tau de valori „crestine” empatia nu se regaseste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s