Ursul ecologist

Naivii ar putea crede că opinia publică, instituțiile statului s-au trezit din somnul cel de moarte și, dintr-o dată, văzând pădurile patriei defrișate, corupția endemică a politicienilor și înalților funcționari publici, au pornit la luptă contra racilelor seculare ale societății românești.
N-ar fi rău să fie așa, numai că adevărul este mult mai prozaic și are legătură cu înalta ”politichie”, adică cu Înalta Poartă de la Washington. Vrând susnumita să-și extindă influența în răsăritul Europei, și-a întins corturile la București, a bătut palma cu bolșevicii autohtoni, spre disperarea opozanților regimului comunist, care i-au așteptat zadarnic decenii la rând. La cântecele de sirenă ale Washington-ului și ale Bruxelles-ului, Ucraina a vrut să-l părăsească pe ”țarul” Putin. Tătucul a reacționat și situația s-a tensionat peste măsură. Dacă ursul se pornește, este greu să-l oprești, iar americanii nu sunt atât de proști încât să aibă încredere în bolșevicii români, îmbătrâniți în rele și care s-ar vinde chiar și pe ei înșiși din dragoste pentru arginți și atunci s-au hotărât să-i aresteze.
Ați înțeles acum mișcarea? Ați înțeles de ce-i arestează numai pe unii și de ce nu înțelegeți nimic?
Baba și-a dat jos eșarfa de pe ochi, se uită cu unul la Washington și cu unul la bolșevici și cântărește cu greutăți măsluite.
În ceea ce privește campania împotriva defrișărilor, ai putea crede că românii s-au convertit peste noapte la ecologie. Explicația este foarte simplă: unchiul Sam lovește în firmele austriece pentru poziția rusofilă a Austriei.
Până una alta, este rău, dar tot e bine că, poate, se mai împuținează bolșevicii și se mai salvează ceva din pădurile patriei, măcar atât cât să ne ascundem dacă se ia ursul după noi.
P.S. Cei pe care îi numesc bolșevici sunt „burghezia roșie” de care până și lui Lenin îi era frică.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Partidul e-n toate și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s