Terorismul, Uniunea Europeană și libertatea de gândire

Ce distanță uriașă între celebra lozincă din decembrie 1989: ”Vom muri și vom fi liberi!” și zicerile ”tovarășului” Mihai Răzvan Ungureanu: ”Cetățenii europeni au datoria, astăzi, să înțeleagă că U.E. se află într-un moment de răscruce, când trebuie să alegem între libertăți și drepturi cetățenești și nevoia de siguranță”.

Unde am mai auzit asta? Ehei … chiar în epoca de tristă amintire a tovarășilor. Păi, de unde să se inspire tovarășii, dacă nu de la sursă? De la tovarășii Marx, Lenin, Stalin, Ceaușescu, etc., de la operele lor, singurele pe care le-au studiat temeinic.

Păi, stimați tovarăși, libertatea nu ne-ați dat-o tovărășiile voastre, ca să ne-o luați când doriți și să faceți din Europa o nouă Uniune Sovietică! Eu v-aș sugera să puneți mâna pe carte, să studiați serios istoria Europei și a lumii. Veți observa că ceea ce a făcut din Europa și din Occident, în general, civilizația dominantă a fost tocmai libertatea gândirii, cu expresiile ei politice, libertatea de expresie și drepturile cetățenești. În primul rând, lipsa libertății de gândire și de expresie au condus la falimentul sistemului comunist și la nenorocirea României. Vreți să falimentați și Europa? V-ați dat mâna cu teroriștii? Nu doresc ei distrugerea Occidentului? Iar Occidentul este în primul rând un sistem de valori printre care, la loc de cinste, se află libertatea gândirii și libertatea de expresie.

Ce mai rămâne din Europa dacă puneți STALINĂ gândirii și libertății de expresie?

Dacă ”tovarășul” Ungureanu ar fi un simplu particular, nu ar fi nicio problemă, dar tovărășia sa este un fost prim-ministru al României și un actual consilier prezidențial. Ce-l sfătuiește oare pe președintele nostru? Faptul că președintele României și l-a ales consilier pe Mihai Răzvan Ungureanu nu mă miră, dar sunt stupefiat că liderii Occidentului s-au însoțit cu tovărășiile lor, pentru că, nu-i așa, proverbul românesc ”spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești” este plin de substanță.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Partidul e-n toate și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.