Baciul american și ursul rus

Așa cum scriam în niște articole anterioare, soarta Ucrainei a fost hotărâtă. Statul ucrainian va fi împărțit între Occident și Rusia. Procesul de dezmembrare a Ucrainei este în plină desfășurare. Se desfășoară lent, deoarece Putin nu vrea să curgă prea mult sânge, care să conducă la ostilizarea populației ucrainene, viitorii săi alegători. Serviciile noastre secrete și oficialii români nu par a înțelege ce se întâmplă în Ucraina, iar președintele, aflat într-o permanentă stare de buimăceală, ține discursuri sforăitoare și belicoase, uitând că protectorii săi americani au declarat, în repetate rânduri, că nu vor face război cu Rusia din pricina Ucrainei.

Situația din Ucraina seamănă cu o stână în care Baciul (americanii) joacă poker cu ciobanii (puterile europene), miza fiind oile (Ucraina). Câinii (țările est-europene) latră la urs (Rusia), care a intrat în staul și se servește cu oile cele mai grase și frumoase. Baciul și ciobanii joacă la cacialma, dar, până se termină jocul, s-ar putea ca majoritatea oilor să fie în vizuina ursului. Ursul ia întotdeauna partea rusului sau, dacă vreți, rusul ia întotdeauna partea ursului.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s