Încetaţi campania de denigrare a profesorilor!

Am observat că, în timpul campaniei de denigrare a profesorilor în toată mass-media, mulți jurnaliști, dar și diverși comentatori, nu dădeau nici o şansă profesorilor, considerându-i aprioric vinovaţi. Dacă unii profesori se plângeau că nu sunt trataţi cu respect, vrednicii noştri jurnalişti şi comentatori, la unison, o ţineau una şi bună: respectul-spuneau ei- nu se cere ci se câștigă. În parte sunt de acord cu această aserțiune, dar nu în totalitate căci, în multe situații, ea nu este valabilă. Viața cotidiană dar şi istoria umanității sunt pline de exemple de oameni care, prin calităţile dar şi prin activitatea lor, ar fi meritat tot respectul, dar nu l-au avut. De fapt, este imposibil să fii respectat de toată lumea, oricât te-ai strădui. Dar, pentru stimații noștri jurnaliști și comentatori, am să dau câteva exemple celebre:
Socrate, marele filosof antic, despre care oracolul din Delphi ar fi spus că era cel mai înțelept om, a fost condamnat la moarte de un juriu format din 500 de cetăţeni atenieni pentru coruperea tineretului şi necinstirea zeilor. Mai mult, după ce juriul l-a declarat vinovat cu câteva voturi în plus şi după ce filozoful a ţinut în apărarea sa un magistral discurs, o bună parte din cei care l-au declarat nevinovat au votat pentru condamnarea sa la moarte. De ce nu i-au dat, în semn de respect, o masă la pritaneu aşa cum a cerut filozoful şi l-au condamnat la moarte? Nu merita Socrate respect?
Un alt caz şi mai celebru: Isus a fost condamnat la moarte şi de elita evreiască şi de popor şi de Pilat. Ca să nu mai vorbim de tratamentul degradant. Nu merita Isus respect?
Sau, un exemplu mai recent, elita intelectuală românească decimată în temnițele comuniste nu merita respect? Nu merita respect: Petre Ţuţea, Mircea Vulcănescu Nicolae Steinhardt, Corneliu Coposu……. Nu merita respect studenţimea română torturată în închisoarea din Piteşti?
Stimați jurnaliști şi comentatori, daţi-vă demisia sau mai puneţi mâna pe carte. Măcar pe cartea de istorie. Dar nu pe cea scrisă de comunişti.

Reclame

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Partidul e-n toate și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s