Adrian Năstase şi justiţia

Domnul Adrian Năstase a ajuns din nou la închisoare în urma unei sentințe controversate. Domnul Năstase susține în articolul „Un argument fals” de pe blogul domniei sale următoarele:

„Unul din argumentele pe care le-am auzit, după pronunțarea sentinței, a fost acela că nu ar fi trebuit să fiu condamnat pentru că am făcut și fapte bune (NATO, U.E., vize, creștere economică, “laptele și cornul”, săli de sport etc.). Greșit!
Argumentul principal este acela că nu există nici un fel de dovezi de vinovăție. Dosarul Zambaccian este format din diverse bucăți de acuzații puse împreună (Zambaccian, Cornu, Tell, numirea Irinei Jianu, importuri din China de materiale de construcții) după ce Băsescu a stabilit, în urma alegerilor din 2004, că eu sunt vinovat. Sigur că e greu să citești acest dosar, cu 12.000 de pagini și compunerile succesive ale celor care l-au întocmit. Mulți analiști dar și oameni simpli au reținut doar ceea ce, în timp, “sursele judiciare” au lansat pentru marele public, plus declarațiile mincinoase ale celor transformați, prin șantaj, de către procurori, din învinuiți (puși la fezandat) în martori ai acuzării”.

Domnul Năstase are o vinovăție morală în legătură cu felul în care arată România. Nu știu dacă are și o vinovăție în sens strict juridic. Judecătorii spun că da, domnia sa spune că nu și că probele din proces au fost fabricate. Eu i-aș pune dumnealui următoarea întrebare: De ce atât timp cât ați fost la putere nu ați reformat justiția astfel încât aceste abuzuri (cum le spuneți dumneavoastră) să nu mai fie posibile?

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Adrian Năstase şi justiţia

  1. Pop zice:

    Mihai,articolul tau,este profund,ar merita un raspuns pe cinste,insa nu va avea cine sa-l deie.Bombonel,e un personaj,caruia,nu merita sa i te adresezi cu d-voastra si nici sa-i remarci vreun merit.E un om bolnav,e cleptoman,ca toti ceilalti,pe care-i stim,sau nu.Aceleasi ganduri bune.

  2. Olivia zice:

    Just wanted to give you a shout from the valley of the sun, great information. Much appreciated.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.