Şpaga, dascălii şi profesorii

Confuzia din capetele concetățenilor noștri este din ce în ce mai mare și este amplificată de mass-media și de deformatorii de opinie care, cu mânie proletară, au înfierat dascălii toată săptămâna, pentru presupusa șpagă a unei învățătoare din București. Măi fraților, tovarăși, ce aveți cu dascălii, care întotdeauna au trăit din pomenile enoriașilor, din prescurile, coliva, colacii și sarmalele de la înmormântări, botezuri și nunți? Dați-vă cu secera peste gură și cu ciocanul peste degete și nu mai vorbiți și scrieți prostii. Învățământul nu se mai face la biserică, iar educația nu se mai face la școală. Profesorii și-au mai luat două – trei job-uri (la îndemnul domniilor voastre) și vin la școală doar ca să se odihnească. Unde credeți, voi, tovarăși, că mai găsiți proști să muncească degeaba?
Sunt uimit de fracturile de logică din mintea concetățenilor noștri cărora li se pare normal ca, spre exemplu, o pereche de pantofi care costă puțin să aibă o calitate slabă, dar vor o muncă de calitate de la niște oameni prost plătiți și uzați înainte de vreme. E bine să aveți pretenții mari de la profesori, dar mai întâi plătiți-i corespunzător. Până una alta, educați-vă odraslele, cei șapte ani de acasă sunt responsabilitatea dumneavoastră. Mă cutremură fățărnicia concetățenilor noștri care se indignează peste măsură la actele de corupție ale unor profesori, dar se prefac că nu știu că, în România, poți sa mergi pe jos(sau chiar cu bicicleta) două săptămâni și să nu întâlnești un om incoruptibil. Nu înțeleg de ce nu vă indignați de prestația slabă a guvernanților, a sistemului judiciar, a înalților funcționari publici care risipesc fonduri uriașe, au salarii mult mai mari și sunt mult mai corupți. Nu aveți curaj, așa-i?
Mass-media, sub influența anumitor grupuri de interese, încearcă să canalizeze nemulțumirea maselor înspre sistemul de educație, iar profesorul începe să ocupe locul evreului, chiaburului, dușmanului poporului, din epoci de tristă amintire. Frați români, îmi fac datoria și vă reamintesc că imnul nostru național este „Deșteaptă-te române”.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Şpaga, dascălii şi profesorii

  1. gigel78@yahoo.com zice:

    Nu chiar degeaba.Sunt unii profesori,preferații conducerii,care au 2 norme,gradație și dacă ridică cam 3500 lei ecghvalentul a 1000 de euro,nu e chiar degeaba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.