Monarhia salvează România?

Mitingul care va avea loc astăzi mi-a adus aminte de celebra lozincă post-decembristă „Monarhia salvează România” scrisă pe zidurile Facultăţii de Arhitectură prin anii nouăzeci.Monarhia salvează România

Lozinca simbolizează idealurile politice ale celei mai bune părţi a generaţiei mele. Sigur, monarhia nu salvează România, noi, românii, putem să o salvăm. Însă instaurarea monarhiei în Romănia ar fi primul pas în reinstaurarea unei adevărate ierarhii bazate pe meritocraţie şi o desprindere adevărată de  marasmul generat de comunism şi de emulii post- decembrişti. Dacă prostia ar fi fost declarată infracţiune şi românii ar fi pus burta pe carte, şi-ar fi dat repede seama că România a avut patru regi: Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai. Trei au fost foarte buni,  chiar excepţionali. Carol al II-lea a avut nişte păcate dar, nu trebuie uitat, că a fost înlăturat de la domnie de către Casa Regală şi adus la domnie de către politicienii români. Şi apoi nu trebuie neglijat  contextul în care a domnit Carol al II-lea. România a avut patru preşedinţi, toţi patru incompetenţi. Contextul în care şi-au desfăşurat activitatea a fost foarte bun, însă incompetenţa lor şi a clasei politice a generat dezastrul actual.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Monarhia salvează România?

  1. Daca RO intra in familia monarhiilor europene, evitam postromânismul, imbuibatii ar fi ajuns de 7 ori mai bogati si n-ar mai fost cocalari, ci filantropi, iar poporul ar fi dus-o si el de 2-3 ori mai bine!

  2. Pop zice:

    Mihai,bine te-am regasit.Iata un articol specific unui om cult si cu gandirea limpede,fara ca banii s-o tulbure,asa cum le este mintea celor care conduc destinele noastre.Eu sunt mai rebel si uneori mai slobod la cuvinte si as scrie cu permisiunea ta si a celor care-ti viziteaza blogul,ca m-am scarbit de toata politica lui Vanghelie,Dan Diaconescu(a carui partid isi asteapta randul la mulsul obisnuit al Romaniei),Ponta,Crin,Adi Nastase(multe oua si case…),si lista e atat de lunga incat ma voi opri aici.Te felicit pentru simplitatea cu care scrii si pentru ca incerci in acest fel sa descatusezi,mintea unora…Jocul de-a regele in Romania,este unul deschis,insa timpul o poate spune,prin atitudinea noastra,a tuturor,nu numai a mea,sau a ta.M-am resemnat,rareori mai scriu despre grajdarii tarii,scriu poezii,ingrijesc bolnavi,ascult smoothjazz,pictez si ajut,cum pot mai bine la cresterea celor doi nepoti.Numa`bine Mihai,tie si celor dragi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s