Sfântul Malachia: Ultimul Papă şi timpurile din urmă

fulgerul a lovit Basilica San PietroCel mai important eveniment din ultima vreme a fost, fără îndoială, demisia Sanctităţii Sale, Papa Benedict al XVI-lea. Demisia Papei este cu atât mai surprinzătoare cu cât un asemenea eveniment este rarisim. Ultima demisie a unui Papă s-a produs în anul 1415, când Papa Grigore al XII-lea (1406 – 1415) a demisionat pentru a pune capăt unei schisme a Bisericii Catolice, care avea doi Papi, unul la Roma, iar celălalt la Avignon.
Au mai fost şase Papi care au abdicat: Clement Romanul în anul 97, Ponţian în 28 septembrie 235, Silveriu în 11 noiembrie 573, Benedict al IX-lea în 1 mai 1045, Celestin al V-lea în 13 decembrie 1294 şi Grigore al XII-lea în 4 iulie 1415.
Este foarte posibil ca Papii care au abdicat să fi fost siliţi să abdice, iar Papa Benedict al XVI-lea să fie primul Papă care a abdicat din proprie voinţă.
Demisia Papei a readus în discuţie vechile profeţii despre sfârşitul timpurilor şi, în special, celebra profeţie a Papilor, a Sfântului Malachia. Sfântul Malachia (1094 – 1148), episcop de Armogh, în timpul unei vizite la Roma, a avut o viziune în urma căreia a întocmit o listă a Papilor ce aveau să vină până la sfârşitul timpurilor. În această listă, Papii sunt descrişi prin nişte motto-uri care fac referire la origine, la nume, la un talent sau la altceva. Ultimul Papă din lista lui Malachia este Petru Romanul, al 266-lea Papă din istoria papalităţii şi al 112-lea Papă de pe listă, care, în viziunea lui Malachia, va fi martorul … Apocalipsei.
În acest sens, este foarte interesantă coincidenţa pe care Sfântul Malachia nu avea cum să o cunoască în totalitate:
– primul rege al Romei a fost Romulus;
– ultimul împărat al Imperiului Roman de Apus a fost Romulus Augustulus;
– primul împărat al Imperiului Bizantin a fost Constantin cel Mare;
– ultimul împărat al Imperiului Bizantin a fost Constantin al XII-lea;
– primul Papă a fost Petru;
– ultimul va fi Petru Romanul?
În conformitate cu evoluţia lumii noastre, profeţiile lui Daniel, Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul şi  multe alte profeţii, Apocalipsa pare a fi iminentă. După Septuaginta, de la Adam până la Hristos sunt 5328 de ani.
5328 : 666 = 8
1998 : 666 = 3
Considerând numărul 12 ca fiind un simbol al spaţio-temporalităţii a unei împliniri, a unui ciclu încheiat, frecvent în Biblie ca şi în alte scrieri sacre, putem spune că din ciclul răului pe Pământ au trecut 11 perioade şi că am intrat în ultima perioadă, cunoscută din scrierile sacre drept „timpurile din urmă”. Să fie fulgerul care a lovit San Pietro în ziua în care Papa şi-a anunţat demisia un semn?

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în România o(cultă) și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sfântul Malachia: Ultimul Papă şi timpurile din urmă

 1. Sefora zice:

  Bine ai revenit Mihai.
  Ma bucur ca esti bine si este minunat ca ai avut ocazia sa participi la un vernisaj.Din pacate ,aceste timpuri promoveaza orice vrei numai iubirea pentru arta nu.
  Cat priveste evenimentul despre care scrii…sunt foarte interesante coincidentele despre care vorbesti.Iar acest papa se pare ca nu avea alta solutie de a iesi din scena din cauza imensului scandal de pedofile dezvaluit destul de recent si implicarea lui ca aparator al prea mulor preoti ce practicau astfel de mizerii.Biserica catolica este pe duca,Mihai.In State se publicau foarte multe carti despre practica aceasta de la Vatican si prea multi oficial erau amestecati.Daca ai curiozitatea sa intri pe site-ul lui David Icke sa vezi ce scandal imens se dezvaluie si in Marea Britanie.Deasemenea,poate cunosti ca mult pomenitul razboi din Irlanda tot astfel de cazuri de pedofilte ascunde,cazuri generate de preotii catolici si de tacerea nejustificata a poporului irlandez care a degenerat nepermis de mult datorita acceptarii mutuale de a-si vinde proprii copii
  in cercurile de pedofilie.Un caz de curaj a dovedit Shened O`Conor [posibil sa nu fi scri corect] vorbind in public despre abuzul facut de catolici asupra copiilor irlandezi.
  Biserica catolica si monarhia britanica sunt pe duca,chiar daca se mai agata de puterea ce au furato de la alte popoare.
  O seara buna,Sefora.

  • mihaiignea zice:

   N -aş fi chiar aşa de sigur, s-ar putea totuşi să ai dreptate. Sigur, Biserica a făcut greşeli iar Biserica Catolică a făcut poate şi mai multe, dar nu trebuie să uităm de rolul său civilizator. Nu trebuie să uităm de morala creştină. Ce punem în locul ei? Regimurile atee din secolul trecut, au propus ideologii care au introdus cultul personalităţii şi au promovat o morală îndoielnică şi primitivă care a condus la milioane de victime. Nu sunt eu prea credincios, dar prefer să mă închin lui Dumnezeu şi nu la un dictator nemernic şi nevrednic.
   O seară bună, Mihai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.