Ce-ai făcut cu fratele tău, codrul?

Crime fratricide au fost multe în istoria omenirii, dar mai monstruoasă decât crima românului asupra fratelui său, codrul, nu a existat. Este de înţeles furia lui Verestoy Attila, supranumit „drujba lui Dumnezeu”, asupra neamului românesc, pe care vrea să-l doboare la pământ. Dar pornirea românului asupra fratelui său, care în momente grele l-a adăpostit, ferindu-l de vânt, ploaie şi frig, l-a hrănit şi l-a ferit de duşmani, este de neînţeles. Atunci când nu l-a doborât cu mâna sa, l-a vândut pe puţini arginţi negustorilor străini. Rezultatul este lesne de văzut, chiar şi în zilele acestea când, în lipsa unor obstacole naturale (pădurile, perdele de protecţie contra vânturilor, etc.), viscolul a acoperit cu troiene uriaşe satele şi oraşele Moldovei şi căile de acces dintre ele.

Glasul lui Dumnezeu se aude de către cei care au urechi de auzit: Ce-ai făcut cu fratele tău, codrul? Şi pedeapsa nu va întârzia să vină: inundaţiile din primăvară, seceta de la vară şi din verile următoare, etc.

Apropo, fraţi români, iar aţi ales tot felul de netrebnici să vă conducă. Nu le trece nici măcar prin minte, să pună nişte parazăpezi pe marginea drumurilor.

Anunțuri

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ce-ai făcut cu fratele tău, codrul?

  1. popey zice:

    Bun articol d-le Mihai.Din nefericire,poate fi un ultim comentariu al meu si asta din lipsa d-voastra de interes vis-a-vis de blogul meu,pe care nu l-am regasit,sub forma unui link,pe al d-voastra.Ma gandeam ca veti urmari blogul sau veti subscrie,dar nu-i bai.Eu am avut link-ul d-voastra,vizibil,acum e ascuns si probabil il voi sterge,daca nu veti actiona in acest mod atat de firesc.M-am abonat chiar la eventuale articole noi trimise pe email.Aveti talent,caracter,bun simt si judecata sanatoasa privind lumea utopica in care traim si vom muri.Respecte,Costi Pop.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s