Puneţi mâna pe carte!

Puneţi mâna pe carte, stimabililor, ca să vă deşteptaţi, să înţelegeţi pe ce lume trăiţi. Încetul cu încetul, veţi observa că duhul de buimăceală, nebuloasa din capetele voastre (mai mare decât nebuloasa din Andromeda), se va risipi, aşa cum se risipesc aburii beţiei după o noapte de chef. Şi în mahmureala obişnuită veţi constata că nu vă mai aduceţi aminte ceea ce aţi făcut în anii trecuţi şi când vă veţi aminti, vă veţi da palme în faţa oglinzii, căci ceea ce veţi vedea nu o să vă placă (sau poate da). Dar pentru că ştiu că nici nu vreţi să vă aduceţi aminte, vă voi reaminti câteva din multele măgării pe care le-aţi făcut de-a lungul anilor:

După marele balamuc din decembrie 1989, când unii români şi-au dat viaţa pentru înlăturarea dictaturii comuniste, în Duminica Orbului l-aţi adus la putere pe nenea Nelu, care s-a declarat comunist şi fără frică de Dumnezeu. Şi în continuare, la celelalte alegeri, orice candidat, dacă nu era hoţ, securist, informator, comunist, nu l-aţi fi adus niciodată la putere.

Nu mult după aceea s-a dezvoltat duhul lăcomiei şi, în dorinţa de îmbogăţire rapidă şi fără muncă, v-aţi pus banii mai mult sau mai puţin munciţi la Caritas, Philadelphia şi la alte jocuri piramidale.

Concomitent cu duhul lacomiei a aparut patima hoţiei, astfel încât aţi pus mâna pe tot ce v-a căzut în faţa ochilor: şine de cale ferată, cabluri de înaltă tensiune, maşini de toate felurile, locomotive, fabrici şi uzine, păduri, ape curgătoare şi stătătoare, etc.

Aţi ajuns capitaliştii şi politicienii patriei. Banii şi puterea sunt la domniile voastre, dar nu produceţi nimic, nu faceţi biciclete, trotinete măcar sau alte mărunţişuri. Trăiţi din bugetul de stat, subţiindu-l din ce în ce mai mult, amanetând viitorul României prin subfinanţarea învăţământului, sănătăţii, etc. Aţi depreciat şi desconsiderat munca, aţi plătit-o atât de prost astfel încât cel care munceşte nu mai are timp să câştige, nici măcar existenţa la nivel de supravieţuire. Multe clase sociale sunt pe cale de dispariţie.

După ce v-aţi pricopsit cum v-aţi pricopsit, prin procedee neortodoxe (necatolice, neprotestante), trufia crescând peste măsură odată cu creşterea contului din bancă, v-aţi dorit să fiţi aureolaţi cu laurii învăţăturii. Profitând de sărăcirea programatică a profesorilor şi de slăbiciunea de caracter a unora dintre ei, v-aţi tras diplome nenumărate şi felurite (evident, fără nici o acoperire).

Nostalgia după fostul partid comunist fiind apăsătoare aţi trecut prin toate partidele, când erau la putere, căutând dragostea dintâi, avantajele inerente şi imunitatea în faţa legii.

Aţi încercat să-l şpăguiţi şi pe Domnul. Aţi mai dat un ban la biserică, aţi mai făcut un clopot, un gard, aţi mai sfinţit o maşină, o furăciune, astfel încât, cine ştie, poate vă aranjaţi şi pe lumea cealaltă.

Nu mai lungesc pomelnicul cu măgăriile cu care, încetul cu încetul, aţi dus România de râpă. Şi numai bogăţia ei nemăsurată v-a împiedicat să o distrugeţi în totalitate. Puneţi mâna pe carte, pe Codul Penal măcar!

Reclame

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Puneţi mâna pe carte!

 1. Veronica zice:

  Mihai am avut deosebita placere de a-ti gasi blogul pe net si a-ti aprecia lucrarile de o deosebita frumusete artistica. Am citit de asemenea si unele din postarile tale si am avut placerea de a descoperi o Romanie de vis in imaginile prezentate de tine aici. Ce multa dreptate ai in toate scrierile tale, pacat ca nu se aude unde trebuie!

  Daca ar fi profesori in scoli la fel ca tine, sa-i indrume pe copii pe calea adevarului, a cunoasterii, a moralitatii si a facerii de bine un val imens s-ar ridica si ceata care promoveaza nonvaloarea si incultura in societatea noastra ar incepe sa se imprastie.

  Bunul Dumnezeu sa-ti daruiasca putere sa poti sa ne incanti inima si sufletul cu lucrarile tale!

  Cu deosebita consideratie o fosta colega din anii studentiei,

  Veronica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s