Profesionalism şi moralitate

Adevărata problemă a României este moralitatea, mai bine spus lipsa moralităţii în spaţiul public şi privat românesc. Adevărata criză este o criză spirituală, care a condus fatalmente la inversarea valorilor. Majoritatea românilor s-a făcut „frate cu dracul” şi a rămas la mijlocul punţii, nereuşind evident să o treacă.

Mai zilele trecute, un reporter, la un post de televiziune, spunea despre un cetăţean certat cu legea şi morala că ar fi un bun profesionist. Săracul, nu ştia că nu se poate vorbi despre profesionalism în lipsa moralităţii! Hai să ne imaginăm un poliţist cu o abilitate mai mare decât a lui Sherlock Holmes şi a comisarului Maigret la un loc, dar care prinzând infractorii, ar împărţi cu ei prada şi le-ar da drumul sau un doctor care, la presiunea moştenitorilor, şi-ar omorî pacienţii. Mai putem vorbi de profesionalism?

Profesionalism în absenţa moralităţii nu există cu toate că cetăţenii de la mijlocul punţii cred că se poate.

Singura valoare respectată în ţara noastră este banul. La el se închină compatrioţii noştri cu mic cu mare. Indiferent cum a fost obţinut, el certifică valoarea şi statutul individului. Cu bani se poate cumpăra orice: funcţii, diplome, conştiinţe, etc. Şi singurele păcate cu adevărat de neiertat sunt sărăcia şi cinstea.

Despre mihaiignea

Adevaratele noastre valori sunt binele, adevărul şi frumuseţea. Dar, din păcate, binele nu prea îl putem face, adevarul nu-l cunoaştem iar frumuseţea...........
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Profesionalism şi moralitate

  1. Alexandru zice:

    Intradevar aceasta este in realitate problema romanilor.. MORALiTATEA-criza morala …numai daca privim comentariile din reteaua facebook ,din pacate societatea civila este in degringolada si inchistare…frica de aceste pasari politice de prada de autoritati…face ca moralitatea si morala sociala ,sa creeze valori care din teama pleaca in societatile democratice deschise

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s